Alla stenars egenskaper

Egenskaper Akvamarin

Akvamarin är en symbol för lycka, evig ungdom, livslång kärlek och fred. Dess förmåga att lagra livslång kärlek gör att den till en mäktig kärlekssten och den kan både användas för att återuppväcka kärleken mellan par eller för att hålla den första passionen vid liv. Den hjälper också par med olika livsstilar att leva tillsammans i harmoni samt stärker engagemanget och troheten i relationer.

Akvamarin används också för skydd då den motverkar förgiftning , minskar rädsla för vatten och skyddar vid långresor på vatten samt i luften. Den är en perfekt sten för den som skall lära sig simma eller dyka etc. då den överlag skyddar i alla sammanhang som innefattar vatten.

Akvamarin är en stark kommunikations sten som kan användas andligt som en kristallkula eller som en pendel. Den låter dig hitta försvunna eller gömda saker. Den avger en mild och medkännande energi som gör dig mer tolerant och stärker din förmåga att förhandla skickligt. Den inspirerar och ger dig tyst mod och tydligt motiverade ord om du hamnar i en konfrontation. Den ökar helt enkelt ditt intellektuella resonemang och hjälper dig agera och lära snabbare. Den skänker också en ljus sorglöshet till sinnet.

Akvamarin används mot trötta eller irriterade ögon, dämpar hosta, är effektiv mot hösnuva och andra kroniska allergier. Den lindrar förkylning och bronkit. Den stöder läkning av inflammatoriska sjukdomar av alla slag, och är lugnande för eksem, nässelfeber, rosacea och psoriasis. Det kan också mildra eller förhindra utbrott av herpes.

 Se alla smycken med akvamarin

Egenskaper Ametist

Ametisten är en mycket andlig och lugnande sten. Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort rädslan och ökar hoppet. Den tar bort skuldkänslor och skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt. Den förmedlar kontakten med vår intuition och vårt högre jag. Den hjälper den som vill bli av med ett alkohol eller drogberoende. Ametisten ökar också den mentala förmågan, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk.

Ametister rekommenderas till den som stressar för mycket, till exempel personer som jobbar för mycket och som inte kan njuta av avkoppling. När du sover hjälper ametisten mot sömnproblem och mardrömmar och förhindrar att man försover sig. Ametisten är en mäktig resesten, skyddar mot tjuvar, sjukdom och annan fara.

Om du och din älskling ger varandra ametister stärks banden. När män bär den, sägs den dra till sig bra kvinnor.

Ametisten är också bra mot stress, huvudvärk, migrän, hudsjukdomar, berusning, feber och mag/tarmproblem. I traditionell kinesisk medicin, är ametist föreskrivs för magsmärtor och dåliga drömmar. Det kan också användas för läkning av sjukdomar i lungorna.

Se alla smycken med ametist.

Egenskaper Bergkristall

Bergkristall kommer från grekiskans "krystallos" som betyder klar is. Det är en mycket kraftfull och användbar sten i olika sammanhang och är något av en universal sten. Den ger renhet, fasthet och kärlek samt hjälpa dig att komma ihåg dina drömmar. Den ger trygghet i relationer och skapar balans mellan yin och yang Stenen ökar din känsla av välbefinnande och stärker också ditt egenvärde och din kommunikation samt tar bort psykisk smärta eller depression.

Om du håller en bergskristall mot det ”tredje öga” – mitt i pannan – kan den skänka inspiration och nya insikter. Den kan också hjälpa dig reda ut problem i ditt liv genom dina drömmar. Lägg kristallen under huvudkudden så kommer den hjälpa ditt dröm jag att belysa problemet.

Bergskristallen drar till sig och innehåller allt ljus, vilket gör att den tar bort negativa vibrationer, bryter ner hinder och öppnar upp för det goda och positiva. Eftersom den sänder ut alla färger kan den användas för alla olika typer av åkommor. Genom att bära eller meditera med denna kristall får du healing.

Se alla smycken med bergkristall

Egenskaper Blå topas

Blå topas är en symbol för lycka, sann vänskap, förlåtande och hopp. Det hjälper dig att hitta ditt sanna syfte och öde. Den kan göra dig mer medveten om dina tankar, känslor och handlingar samt av deras karmiska effekter. Den aktiverar ditt kosmiska medvetande.

Dess helande förmåga är kopplad till andlig och fysisk förnyelse. Det släpper spänningar och främjar känslor av glädje och lycka. Den avvärjer också risken för skada eller angrepp. Det bör bäras av den som måste arbeta under stress och överbelastning och vars uppgifter omfattar hantering av farliga maskiner.

Den skapar band och samhörighet mellan par och gör dem mer trogna och lojala. Blå topas hjälper dig hitta förlorade ägodelar och förbättrar din finansiella status och position. Den ger också värdighet, balans, intelligens, visdom och ädlare karaktär.

Blå topas är mycket effektiv mot migrän men rekommenderas även mot hosta och förkylning, lever sjukdomar, gulsot, nervösa besvär, aptitlöshet, matsmältningsbesvär och brännande känsla i armar och ben. Topas fungerar även som en talisman för att bota mental störning, hysteri, galenskap, självmordstendens.

Se alla smycken med blå topas

Egenskaper Citrin

Citrin symboliserar glädje, lycka, inspiration och välstånd. Citrin ökar kreativiteten och hjälper dig finjustera din intuition, idéer och lösningar. Citrin är mycket bra för att bekämpa depression, eftersom den främjar optimism och glädje. Den lindra också rädsla och ångest. Den ger bäraren självförtroende och tillåter bäraren att omfamna livet och ta emot det goda som kommer i ens väg.

Citrin är en fantastisk kristall eftersom den inte håller negativ energi. Den kan användas i trollformler, healing eller meditation för att ändra negativ energi till positiv och för att förbättra psykiska förmågor.

Citrin kallas också The Merchant stone (köpmans stenen) eftersom den är en kraftfull sten för att dra till sig pengar, välstånd och framgång. Placera citrin på ditt kontor, i din kassaapparat eller andra platser där pengar är aktivt för att öka företagets omsättning/vinst. Den inte bara lockar rikedom, den hjälper en också behålla den. Citrin stimulerar din mentala fokus och engagemang för uppgiften.

Citrin ökar intuitionen och anslutningen med det högre jaget. Den väcker ens humör och uppmuntrar till lycka och skratt. Citrin kan användas för att rensa aura. Det kan stabilisera känslor och lugna ilska och frustration. Det är en bra sten att använda för att manifestera dina önskemål. Citrin kan bidra till att undanröja rädsla, övervinna mardrömmar och uppmuntra en god natts sömn.

Citrin hjälper till med matsmältningen och mag-problem. Citrin kan också hjälpa till att förbättra blodcirkulationen. Den används ofta för att behandla degenerativa sjukdommar såsom demenssjukdomar, ALS mm. Citrin kan också bidra till att förbättra synen, aktivera tymus och balansera sköldkörteln.

Se alla smycken med citrin

Egenskaper Diopsid

Diopsid är en mineral som finns i magmatiska klippformationer och meteoriter. Namnet Diopsid kommer från det grekiska ordet "di"som betyder två och "Opsis", som betyder vision.

Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Det är en kreativ sten som ökar den kreativa visualisering och bidra till att manifestera önskade mål. Diopsid sägs även stärka det logiska tänkanden hos den som bär den, särskilt när det gäller den matematiska och analytiska förmågan.

Diopsid läker också trauman och att öppnar upp den kvinnliga sidan av vårt inre samt motverka känslor av aggression. Den är också relaterade till kärlek, engagemang och den inre hjärtat.

Diopsid har också använts för att behandla fysiska krämpor, såsom magsår, nervös mage, cirkulationsproblem, muskelspasmer och hjärt-och lungproblem samt för att bota psykiska sjukdomar och svagheter.

Se alla smycken med diopsid

Egenskaper Granat

Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet, det är en starkt grundande sten som hjälper oss att leva i harmoni med naturen och den ger också materieltrygghet samt framgång. Den används som skyddssten då den skyddar vid fara och håller tjuven borta. Den uppmuntra också vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner.

Liksom elden har den starkt renande effekt. Den röda färgen är symbol för den fysiska kärleken. Den ökar därför också både den sexuella glädjen och livsglädjen. Vänner som byter granater med varandra stärker sin vänskap och granaten gör också så att de lättare återförenas även om de av någon anledning skiljs åt.

Granat är bra mot utmattning, depression, lågt blodtryck, den är avgiftande och stärker blodet, muskler, njurar och gallsten. Stimulerar livskraft och sexualitet, skapar hormonbalans, stärker antikroppar, ger ökad fertilitet, uthållighet, passion och självförtroende.

Se alla smycken med granat

Egenskaper Ljus ametist

Den ljusa ametisten har samma egenskaper som mörkare ametist. Det är en mycket andlig och lugnande sten. Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort rädslan och ökar hoppet. Den tar bort skuldkänslor och skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt. Den förmedlar kontakten med vår intuition och vårt högre jag. Den hjälper den som vill bli av med ett alkohol eller drogberoende. Ljus ametisten ökar också den mentala förmågan, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk.

Ljus Ametist rekommenderas till den som stressar för mycket, till exempel personer som jobbar för mycket och som inte kan njuta av avkoppling. När du sover hjälper ljus ametisten mot sömnproblem och mardrömmar och förhindrar att man försover sig. Ljus ametisten är en mäktig resesten, skyddar mot tjuvar, sjukdom och annan fara.

Om du och din älskling ger varandra ametister stärks banden. När män bär den, sägs den dra till sig bra kvinnor.

Ljus ametisten är också bra mot stress, huvudvärk, migrän, hudsjukdomar, berusning, feber och mag/tarmproblem. I traditionell kinesisk medicin, är ljus ametist föreskrivs för magsmärtor och dåliga drömmar. Det kan också användas för läkning av sjukdomar i lungorna.

Se alla smycken med ljus ametist

Egenskaper Ljusblå topas

Ljusblå topas har samma egenskaper som blå topas. Den är en symbol för lycka, sann vänskap, förlåtande och hopp. Det hjälper dig att hitta ditt sanna syfte och öde. Den kan göra dig mer medveten om dina tankar, känslor och handlingar samt av deras karmiska effekter. Den aktiverar ditt kosmiska medvetande.

Dess helande förmåga är kopplad till andlig och fysisk förnyelse. Det släpper spänningar och främjar känslor av glädje och lycka. Den avvärjer också risken för skada eller angrepp. Det bör bäras av den som måste arbeta under stress och överbelastning och vars uppgifter omfattar hantering av farliga maskiner.

Den skapar band och samhörighet mellan par och gör dem mer trogna och lojala. Ljusblå topas hjälper dig hitta förlorade ägodelar och förbättrar din finansiella status och position. Den ger också värdighet, balans, intelligens, visdom och ädlare karaktär.

Ljusblå topas är mycket effektiv mot migrän men rekommenderas även mot hosta och förkylning, lever sjukdomar, gulsot, nervösa besvär, aptitlöshet, matsmältningsbesvär och brännande känsla i armar och ben. Topas fungerar även som en talisman för att bota mental störning, hysteri, galenskap, självmordstendens.

Se alla smycken med ljusblå topas

Egenskaper Månsten

Månsten är en mycket helande och spirituell sten med starka kvinnliga energier. De gamla romarna trodde att stenen var gjord av månsken och i Indien kallar man den för drömsten. Det är en sten för gudinnor eller för de män eller kvinnor som vill utveckla sin feminina sida och få bättre kontakt med sina känslor, sin intuition samt för att stärka den psykiska förmågan och förmågan att drömma sanndrömmar och se in i framtiden.

Månsten drar till sig kärlek, hjälper vid problem i relationer samt skänker harmoni och hjälper dig hitta dina själsfränder. Den hjälper dig också att avslöja dina fiender då du får styrka att se dem för vad de verkligen är.

Månsten skyddar och hjälper dig att välja rätt, men också att undermedvetet göra saker i rätt ordning. Dess styrka sägs vara som störst vid fullmåne.

Månsten är starkt kopplad till månens faser liksom vid den kvinnliga fortplantnings och kroppscykeln. Den är därför en mycket bra healingsten för alla besvär eller problem både psykiska och fysiska som rör den kvinnliga kroppens faser såsom fertilitet, klimakteriet mm. Men den hjälper även män med hormonstörningar eller problem med sköldkörteln

Se alla smycken med månsten

Egenskaper Peridot

Peridotens namn kommer från grekiskans perdona som betyder "ymnigt giva". Peridoten är hoppets sten. Den hjälper mot nervositet och den har en lugnande effekt som till och med verkar lugnande på negativa personer runt dig.

Den symboliserar vänlighet, renhet och enkelhet. Den stärker livet, åstadkommer välstånd, tillväxt och ökar din öppenheten. Det är en utmärkt sten för skydd, särskilt om den bärs runt halsen för att skydda från negativ energi. Det är också perfekt för att driva bort negativa känslor, såsom svartsjuka eller en sårad ego. Den hjälpa dig att förstå relationer och lindrar depression, ilska, rädsla och ångest.

Att bära en peridot sten kan hjälpa dig att hålla dig renad och skyddad samt även hjälpa dig att nå en högre grad av insikt och medvetande.

Peridot hjälper till att stärka synen, hjärta och lungor, är bra mot depressioner och mot håravfall. Den har använts traditionellt av egyptierna, aztekerna och Inkas för att försiktigt rengöra och läka det fysiska hjärtat.

Se alla smycken med peridot

Egenskaper Rosa turmalin

Rosa turmalin är en kraftfull healing- och hälsosten då den renar blodet från gifter och hjälper dig övervinna sjukdomar samt läker trauman och hjärtesorg. Turmalin hjälper också den som vill hålla vikten eller vill hålla sig i form.

Rosa turmalin symboliserar vänskap, lycka, medkänsla, omvandling och humanism. Den kan också hjälpa dig att bli mer konstnärligt och estetiskt lagd. Den balansera manliga och kvinnliga energier, balansera det medvetna och undermedvetna samt balansera vänster och höger hjärnhalva.

Rosa turmalin rekommenderas också för den som vill förbättra sin finansiella ställning och status. Den är bra för studenter som vill ha en större koncentration i sina studier och inför uttagningsprov. Den är även mycket användbar för politiker, ledare, författare etc.

Rosa turmalin bör helst bäras tillsammans med silver för extra kraftfull effekt.

 Se alla smycken med rosa turmalin

Egenskaper Rubin

Rubinen är kärlekens sten, den stärker både vårt fysiska och känslomässiga hjärta. Den ökar vår lust och vår njutning. Den ger energi till vår sexualitet och överlevnadsdrift. Den drar till sig rikedom och vakta hemmet mot blixtnedslag och stormar. Den tar bort fruktan och nedstämdhet, stärker viljekraften och självförtroendet. Den ingjuter uthållighet, vitalitet och styrka. Rubin är också en sten för alla som är i tjänst för att hjälpa andra. Den gör så du kan ge av dig själv med kärlek och glädje i ditt hjärta. Den hjälper dig slappna av när du tar hand om andra eftersom du kan lita på att du inte kommer att fastna på något sätt i den rollen. I gamla tider rekommenderades den för unga makar för att skydda dem från otrohet. Rubinen är en bra sten för att ta bort blockerade energi i det reproduktiva systemet så att du lättare blir med barn. Den är också bra för att balansera blodets socker. Den bidrar också till att minska negativa tankemönster.
 Se alla smycken med rubin

Egenskaper Safir

Namnet kommer från det grekiska ordet "sappheiros" som betyder "blå sten." Safiren öppnar sinnet för att uppfatta skönhet hos sin bärare. Det är en "sten av välstånd och lycka som hjälper dig att uppnå dina ambitioner. Safir är en speciell ädelsten eftersom den kan fokusera energi på egen hand även utan avsikt från sin bäraren. När det passar kan stenen ge dig snabba vinster, stor rikedom eller ta bort problem och frustration i livet. Dess användning rekommenderas också för dem som är beroende av alkohol eller som förstör sin hälsa etc.

Den skyddar dig mot olyckor och faror såsom brand, storm och naturkatastrofer.

Blå safir har effektiv läkande kraft vid sjukdomar som kräkningar, illamående, huvudvärk och ont i kroppen, yrsel, bölder, bölder, konjunktivit, allergier, högt blodtryck etc.

 Se alla smycken med safir

Egenskaper Vit Topas

Vit topas symboliserar värme, medkänsla, expansion, tillväxt och klarhet. Den är också förknippad med relationer, tillit och sann kärlek. Den har förmågan att lugna känslor, skyddar mot ilska och skyddar mot plötsligt våld, hot eller olycka. Vit topas är mycket helande, lindrar stress och tar bort spänningshuvudvärk. Den ger sin bärare en djupare förståelse för det egna jaget, att hitta sig själv och genom ett klarare tänkande får också bäraren en förbättrad allmän hälsa.

De starkt renande och mentalt stärkande egenskaperna hos vit topas lindrar kronisk depression, ökar självförtroendet och hjälper dig nå framgång. Den låter dig lyssna inåt så du finner de rätta orden och på så sätt kan du överbygga kommunikationsproblem med andra.

Vit topas är utmärkt sten för meditation då den kan hjälpa dig få kontakt med ditt högre jag och det gudomliga och karimiska i ditt liv. Den låter dig släppa taget om rädsla, även djupare rädsla som kan vara förknippad med vissa aspekter på hur du lever ditt liv eller tvingas leva ditt liv. Den lugnar och rengör dina känslor och hjälper dig ersätta negativitet med kärlek, glädje, frid, styrka och mod.

Forntida egyptier kallade vit topas för solens ädelsten och de bar den för att åberopa skydd från solguden Ra.

Vit topas används för att bota depression, förbättra minnet, förebygger huvudvärk, migrän och minskar åldersrelaterad förvirring såsom demens.

 Se alla smycken med vit topas